Minnesljus.se - En minnessida för att hedra och bevara minnet av våra nära och kära

Christina

Minnesblogg

Bilder

Tänd ett ljus

Torsdagen den 28 oktober 2010 21:22

Mamma var kittet i familjekonstellationen. Mamma ordnade med födelsedagar, släktmiddagar, firande avhögtider och hade alltid stenkoll på allting. Hon sydde gardiner, rensade rabatter, planterade träd och blommor och hon lagade världens godaste mat. Min syster och jag uppfostrades till starka och självständiga individer tack vare en mamma som lärde oss att tro på oss själva och se möjligheterna.

Det har snart gått tio år sedan mammas livslåga slocknade. Tio år känns som ganska lång tid. Tio år sedan jag blev kvar på jorden tillsammans med min lillasyster och min pappa. Tio år sedan hon förlorade kampen mot sin djävulska sjukdom trots en otrolig kämpaglöd och livsgnista.

Min syster och jag var 24 respektive 22 år gamla. Det är för tidigt att ta farväl av sin mor då. Föräldrar ska man ha tills de blir riktigt gamla. De ska leva ett aktivt liv som pensionärer, resa, njuta av livet, se efter barnbarn, spela bingo, baka bullar, bli gråhåriga, sitta i en gungstol och sticka medan de ser tillbaka på ett långt och innehållsrikt liv.

Nu var vi tre kvar i familjen, nu var vi tvungna att hålla ihop. Hjälpa varandra, dela varandras sorg. För till skillnad mot delad glädje som ju är dubbel blir delad sorg hälften så smärtsam när man kan prata om sin sorg och tillåtas falla, men att man har någon som tar emot en. 

Tyvärr blev det inte så. Vi sörjde var och en på sitt håll och hittade olika sätt att hantera smärtan, sorgen och ilskan. Men vi hittade inte tillbaka till varandra.

 Älskade mamma - tack för allt du gjorde för oss!

 

-- Therese Svärm
© 2018 Tstorm Technologies. Ansvarig för denna minnessida är Therese Svärm. Sidan skapades torsdagen den 28 oktober 2010.